Want a Lift?

Bumping out the dining space toward the back of the house paved the way to add a modest deck addition for the family to enjoy. Windows now allow daylight into this dining room, which also serves as a workspace. New floating cabinetry creates a convenient sideboard and adds storage to accommodate the versatility of this space. A contemporary chandelier of hand blown glass orbs hangs delicately over the table, creating a dazzling design element without hindering the line-of-sight out the back windows.

Hidden beams were added in the attic to reinforce the new program, which involved removing several load-bearing walls, and allowed for level ceilings throughout. In this room, an existing fireplace was made modern, simply. We kept the original firebox but added fresh quartz surfaces to the hearth for a clean look consistent with the new surroundings.

The kitchen island in rich truffle brown veneer—complete with coordinating stools—provides contrast to the perimeter cabinetry while adding another work area for the boys’ meals and homework. Crystal clear hand-blown glass pendants illuminate the island workspace while under-cabinet LED lights brighten the counter space.

Want a Lift?